• kroonplaat.jpg
  • weg1.jpg
  • teller1.jpg
  • velg675.jpg
  • weg2.jpg
  • velgduc.jpg
  • weg3.jpg
  • clubSite
  • MotorshowSite

Toer verslagen

Hierbij enige verslagen van de door onze Toercommissie georganisserde activiteiten.

Sauerland

Schlager festival tijdens Sauerland weekend

Onder bijzonder gunstige weersomstandigheden hebben 23 MCW leden, in het weekend van 23 to 25 september, mogen genieten van een prachtig weekend in het Sauerland. De toercommissie had alle registers opengetrokken om er een geslaagd weekend van te maken en dit is zeker gelukt.

HollanderGezien de vooruitzichten hadden enkelen zich al een dag eerder dan gepland gemeld bij Hotel Der Holländer in Andreasberg tussen Willingen en Winterberg.

De vroegere Dorpsschool is in 1975 omgebouwd tot Hotel. Eenvoudig maar het ontbrak ons aan niets. De kamers waren prima en ook op het ontbijt en het driegangen diner was niets aan te merken.

Naast prachtige toertochten is er uiteraard ’s avonds ook nog wel een biertje gedronken. Alles met mate maar toch gaf dit wat kleine praktische bezwaren. Alcohol verslapt een aantal spieren hetgeen leidt tot enige rochelende geluiden vanuit menig keelgat.

Zo werd Herbert ’s morgens vroeg door Rubin gesignaleerd terwijl hij, in onderbroek, zijn matras probeerde terug te krijgen in zijn kamer. Uiteraard werd hier geen aandacht aan geschonken.

Toen echter tijdens het ontbijt zowel Herbert als ook Frits ontbraken werd er al driftig gespeculeerd of ze elkaar wellicht vermoord hadden. Toen Paul om 9 uur maar eens besloot te gaan kijken waren de beide heren nog in een diepe slaap.

SchlagerHet bleek toen dat Herbert de muzikale begaafdheid van Frits tijdens dit “Slager”festival niet zo op prijs stelde en dus op de gang is gaan slapen.

 

Al met al een zeer geslaagd weekend waar we met veel plezier op terug zullen kijken met speciale dank aan de Toercommissie.

Seizoensopening 2016 met VRO

Op Zondag 3 april hebben we het seizoen weer officieel geopend. 's Morgens om 08:30 waren de 14 deelnemers bij het Clubhuis aanwezig. Helaas was het druilerig weer maar dit heeft de pret niet gedrukt. Na een gezamelijke kopje koffie zijn we op de motor gestapt richting het industrieterrein van Woudenberg waar Hans en Inga Hendriks van rijschool Hendriks een parcours hadden uitgezet waarin we onze behendigheid en controle over de motor nog eens konden uittesten na de winterstop. 

Uitleg

Een aantal leden was voor het eerst met een nieuwe motor zoals Jose, Aart en ikzelf. Een prima gelegenheid om aan het nieuwe werktuig te wennen. Na een korte koffie pauze met nog wat Paaseitjes is er voor gekozen om in twee groepen op te splitsen om datgene waar we ons nog verder in konden bekwamen tot uitvoering te brengen. Dit werd hoofdzakelijk kort draaien en ook het beroemde 8-tje was weer eens goed om te oefenen. Ook werd er op een pas gestraat stuk met klinkers en nog het nodige zand erop, de ABS getest.

Na een evaluatie terug naar het clubhuis waar Caroline en Karin een heerlijke groente soep en een overdaad aan belegde broodjes klaar hadden staan. 

De middag hebben we een toertochtje in de omgeving van Barneveld gemaakt waarbij regelmatig even stilgestaan werd bij diverse situaties die we in de praktijk kunnen tegenkomen en waar je goed op moet anticiperen.

Uitleg2

Inmiddels was het zonnetje doorgebroken en werden de ritsen van de motorpakken opengedaan waarna we nog even de zandbak in mochten. Het rijden op onverharde wegen, die je soms onverwacht tegenkomt, oefen je niet zo vaak dus ook dit was zeer goed om eens te doen.

Al met al weer een geslaagde dag die, wat mij betreft, ook volgende jaar weer graag op de agenda mag komen.

Paul Jansen 

Kijk hier voor de foto's en hier voor de Blogspot van Hans en Igna.